MAZLUM-DER Urfa Şube Yöneticisi Songül Pala, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bedenini ateşe veren Erkan Gümüştaş'ın yaşamını yitirmesine neden olanların biran önce cezalandırılması gerektiğini belirterek, cezaevindeki kötü koşulların insan onuruna yakışan bir hale getirilmesini istedi.MAZLUM-DER Urfa Şubesi, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde geçtiğimiz Cuma günü bedenini ateşe vererek yaşamını yitiren Erkan Gümüştaş'a ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan MAZLUM-DER Şube Yöneticisi Songül Pala, Gümüştaş'ın yaptığı eylemin, cezaevinde yaşananları kabul etmemeye yönelik olduğunu, ayrıldığı siyasi tutsakların bulunduğu koğuşu isteyen, ancak cezaevi idaresi tarafından talebi kabul edilmeyen Gümüştaş'ın, bu durumu protesto etmek için kendi bedenini ateşe vererek sesini duyurmaya çalıştığını ifade etti.
'Valiye göre cezaevindeki herkes terörist'
'Urfa cezaevinde isyan var' haberleri üzerine Urfa Valisi Nuri Okutan'ın yaptığı açıklamanın duyarsızlığın en büyük örneği olduğunu dile getiren Pala, 'Vali Nuri Okutan, koğuşlardaki herkesi 'terör mahkûmu' olarak nitelendirmiş, bununla da yetinmeyerek, cezaevinde her şey normal seyrindeymiş gibi mahkûmlara haksızlık yapan ihlalcileri korur nitelikte açıklama yapmıştır' dedi.
Gümüştaş'ı cezaevi ve hastane sürecinde ölüme götüren tüm yetkililerin yargılanarak, cezalandırılmasını isteyen Pala, 'Bu ihlalci yetkilileri korumak, daha fazla haksızlık, daha fazla hastalık ve ölüm demektir' dedi. Pala, Erkan Gümüştaş gibi kayıpların olmasına fırsat vermeden cezaevi koşullarının insan onuruna yakışan bir hale getirilmesini ve insanları cezaevine bu kadar kolay kapatmayı sağlayan yasaların düzeltilmesini istedi.
URFA-DİHA